Posted by on 15 november, 2018

I lördags blev Nadia Larsson framröstad till årets mountainbikeorienterare, och nu på lördag står hon på startlinjen i BIKE-mixed-klassen i Stockholm Rogaining tillsammans med Peter Grafström i lag The MacAskills. Vi fick tag i Nadia för en kort intervju!

Varför ska ni delta i Stockholm Rogaining och vad ser ni mest fram emot med helgen?

Rogaining är ett riktigt kul format som utmanar hjärnan ännu mer än vanlig orientering. Det är mycket som ska vägas in på kort tid, hitta den optimala rutten i relation till sin cykelkapacitet. Sen är det såklart kul att man gör det i ett lag. I helgen ser jag nog mest fram emot den första timmen när vi fått kartorna och ska lägga upp planen. Sen gillar jag att cykla långt och länge och det ser ut att bli fint cykelväder på lördag!

Du blev utsedd till årets mountainbikeorienterare efter en fantastisk säsong. Vad var den absoluta höjdpunkten för dig?

Tack! Höjdpunkten under säsongen var segern i världscuptävlingen på medeldistans i Portugal. Hade tidigare under säsongen sett att jag kunde matcha de bästa när jag orienterade rätt, men man är aldrig bättre än sitt sämsta vägval eller största bom. Det var en skön känsla att sätta ett bra lopp utan större misstag och det var grymt kul att det räckte hela vägen.

Riktigt kul att du kommer och tävlar Nadia, och lycka till på lördag!

Posted in: Okategoriserade